Over mij

Jasper Klarenbeek

Watersporter van het eerste uur! In mei vijftig geworden en twee jaar geleden in de contreien van Harderwijk neergestreken. Ik heb een ambitie om mijn passie voor het roeien (met rolbankje) hier in verenigingsverband op te zetten. Daarnaast ben ik ook nog altijd actief lid van de roeivereniging ‘t Diep in Steenwijk.

FOTO:BRAMVANDEBIEZEN

Als fervent wedstrijdroeier en veelvoudig deelnemer van o.a. de Elfstedenroeimarathon heb ik een aantal jaren geleden het coastal roeien ontdekt in het zuiden van Frankrijk. Ze hebben daar alleen maar open water en hier kan je alleen maar met een speciaal ontworpen coastal roeiboot van wal gaan. Gepakt door het virus heb ik inmiddels mijn eigen coastal wedstrijdskiff aangeschaft. Het is een Zweedse Leo C1X, een brede stabiele boot met meer volume voor het drijfvermogen met een open kuip, waardoor het eventuele overkomende water niet in de boot blijft staan.

Vanaf het voorjaar 2020 train ik gemiddeld 2x per week met deze privéskiff vanuit Harderwijk. Geen training is hetzelfde! Afhankelijk van de wind en golven bepaal ik mijn route van circa 12 kilometer per keer. Zo heb ik het Veluwemeer en het Wolderwijd goed kunnen verkennen! Bij heel slecht weer train ik thuis op de ergometer.

Interesse om aan te sluiten? laat het me weten!

met sportieve roeigroet.

Jasper