Nonnetje

  • door

Tijdens de inspectie van de drijvende botenloods van RV Isala in Zutphen viel ons oog op een keurige gladde skiff, genaamd het Nonnetje.  Even daarvoor had Marcel Bisseling uitgelegd dat de boten uit de Isala vloot allen vernoemd zijn en worden naar watervogels.  Op het eerste gezicht leek dit dus een vreemde eend in de bijt, want een Nonnetje, watervogel? Een beetje Harderwijker weet niet beter dan dat ´t Nonnetje´ de uitspanning is waar je voortreffelijk kan eten. Gelegen aan de historische Vischmarkt en gelauwerd met twee Michelin sterren. Vrij uniek dus.  Even droomde deze Harderwijker van een gesponsorde coastal roeiboot binnen onze eigen toekomstige vloot.. Maar daarvoor zullen we minimaal moeten wachten tot betere, post-coronatijden, wanneer de horeca uit de malaise is. Maar goed, een Nonnetje is dus een eend, de Mergellus Albellus, wie kent hem niet?  Broedt niet in NL maar verblijft wel in de zomermaanden op het IJsselmeer.  Fraai ogende eend trouwens, met een wit zwart verendek en een parmantige kuif. In zogenoemde ‘vluchten’ vissen ze op spiering. Nooit geweten dat er eenden zijn die vis eten, dus toch een vreemde eend in de bijt…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *