Ga naar de inhoud

Leer ook roeien!

Roeien is een leuke en gezonde sport, die je solo of in teamverband kunt beoefenen. Bij de roeibeweging gebruik je je hele lijf, alle spieren. Roeien is een low impact sport. Dat wil zeggen dat je spieren niet heftig of eenzijdig belast worden, zoals het geval is bij voetbal of hardlopen bijvoorbeeld. Hierdoor krijg je, als je de aanwijzingen van de instructeur goed volgt, geen blessures.

Je kan recreatief roeien of in competitie.

Als je nog niet (goed) kan roeien op het moment dat je lid wordt, heb je instructie nodig. Vanaf voorjaar 2022 organiseren we daarom de basiscursus roeien. Die instructie vindt plaats in de Amalia, onze ‘vier’. Je roeit tijdens die cursus ook een paar keer in een eenpersoonsboot. Het voordeel daarvan is dat je een heel goede balans ontwikkelt en direct feedback krijgt van de boot op jóúw roeigedrag.

De basiscursus roeien duurt acht tot twaalf weken, waarbij je tweemaal in de week roeit. Vanaf acht weken kijken we wie aan afroeien toe is. De kosten van de basiscursus zijn inbegrepen bij het lidmaatschap. Tijdens de cursus leer je andere leden kennen. Als je die cursus met goed gevolg doorloopt, mag je daarna zelf met je team gaan roeien. Vind je roeien bij nader inzien toch niet zo leuk, dan bestaat de mogelijkheid om je lidmaatschap snel weer op te zeggen zonder dat je veel geld kwijt bent.

Alles over lid worden en verschillende vormen van lidmaatschap vind je hier.