Handen aan de boorden…!

  • door
Peter Paul Verbrugge

Eind deze zomer voor het eerst bijeen en nu al met een aantal werkgroepen aan de slag. De artikelen in deze fraaie nieuwsbrief zijn daar het tastbare bewijs van.

Waar een opstartende roeivereniging doorgaans vele kwartalen of zelfs jaren bezig is om van de grond te komen, lijkt het hier in het Harderwijkse een stuk sneller, HARDER, te kunnen gaan. Dat er meteen bij de opstart tientallen belangstellenden waren, helpt enorm. Aan de andere kant legt die grote belangstelling ook druk op de voortgang, omdat veel van jullie waarschijnlijk de behoefte hebben om zo snel mogelijk je eerste halen op water te maken.

Daar werken we met zijn allen hard aan. Al onze activiteiten zijn er op gericht om in het voorjaar ’21 op de een of andere manier een locatie beschikbaar te hebben. Een locatie waar we op en van het water kunnen, een paar boten kunnen stallen en plek hebben om bijeen te komen. Een tijdelijke plek waar we ons met beperkte middelen en faciliteiten ‘behelpen’ en weinig in de infrastructuur hoeven te investeren. Want een locatie waar we op de lange termijn uit de voeten kunnen is niet zo maar voorhanden,  bovendien hebben we nog niet de benodigde financiële armslag. Nadat we goed en wel van start zijn kunnen we een definitieve locatie voorbereiden, waar we wel in willen en kunnen investeren.

De kunst is om in te spelen op de kansen die de komende tijd op ons afkomen. En om de activiteiten van de werkgroepen goed op elkaar af te stemmen. Als kwartiermakers faciliteren we dat, naast de voorbereiding van de oprichting van de vereniging. Laten we als een roeiploeg samen toewerken naar de tewaterlating van de eerste boot.

Terwijl we in deze bizarre tijd ons ‘huiswerk’ doen, kijken we ook vooruit of we met elkaar een paar leuke live/fysieke activiteiten kunnen voorbereiden, voor ‘als het weer mag’. Mochten jullie daar ideeën voor hebben, laat het ons weten (belia@rvharder.nl). Op die manier zorgen we dat we snel kunnen schakelen zodra dat kan. 

Kortom: handen aan de boorden! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *