Missie: sociaal, sportief en… avontuurlijk!

  • door
Kathelijne Schenkel

Een levendige roeivereniging in Harderwijk waar iedereen veilig, sportief en recreatief kan roeien, dat is het uitgangspunt voor alles rondom RV HARDER. Het zijn ook de drijfveren van de drie kwartiermakers Jasper, Belia en Peter Paul die deze missie binnen no-time geformuleerd hadden. “De eerste keer dat wij met zijn drieën samen kwamen bespraken we nog geen concrete doelen maar voelden gelijk dat we dezelfde passie delen,” vertelt Belia enthousiast. Door de jarenlange roei- en bestuurservaring bij verschillende verenigingen wisten zij alle drie wat ze graag wel en niet wilden voor RV HARDER. “We vonden elkaar in wat ons hart sneller doet kloppen”, vervolgt Belia. En dat komt neer op het stimuleren van een sportieve maar ook vooral sociale vereniging waarin alle leden zich thuis voelen. Om hun missie verder uit te werken, vatte Belia alle ideeën en waarden samen in een ‘mindmap’… “Het was verbluffend hoezeer we echt een gemeenschappelijke vergezicht hebben. We zien dit als de zaadjes waarmee we een mooie verenigingscultuur  kunnen bouwen. De mindmap maakt het inzichtelijk voor alle betrokkenen.” 

De mindmap laat verschillende elementen zien die alle belangrijk zijn voor een levendige roeivereniging, maar als Belia toch iets moet kiezen om te benadrukken is het “sociale en fysieke veiligheid”: die zijn noodzakelijk om met roeiers van alle niveaus samen te laten sporten en ontspannen. “Sociaal staat voor een plek waar mensen geanimeerd samen kunnen zijn, een ‘honk’ voor alle leden”, schetst Belia, “en fysieke veiligheid spreekt natuurlijk voor zich.” Daarnaast benadrukt Belia dat naast alle sportieve elementen, ook de rechter bovenhoek van de mindmap belangrijk is. “We willen een roeivereniging zijn voor en vàn leden, waarbij we hopen dat zij ook eigenaarschap voelen en zowel de vruchten plukken en hun eigen steentje bijdragen.”

Ondanks dit mooi uitgewerkte vergezicht, ontbrak er toch nog een aspect: ‘avontuurlijk’. Een aspirant-lid merkte dat op, en dat is coastal roeien zeker! Dit zal dan ook nog opgenomen worden. En misschien zijn er nog wel meer aanvullingen denkbaar? Belia zou het erg leuk vinden om reacties te krijgen op de mindmap! Laat het weten via belia@rvharder.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *