Ga naar de inhoud

Wie zijn onze kwartiermakers?

  • door

Bij het oprichten van een nieuwe vereniging komt heel wat kijken. De kwartiermakers zijn daarbij de wegbereiders. Zij leggen contact met bijvoorbeeld de gemeente en de roeibond en verdelen de werkzaamheden over commissies en vrijwilligers. Jasper komt hiernaast al uitgebreid zelf aan het woord. De andere twee kwartiermakers stellen we hier kort voor:

Peter Paul Verbrugge, een rasechte waterman. Niet alleen qua sterrenbeeld, maar ook omdat hij op een woonboot is geboren en daarna voor een carrière in de watersector koos. Afgestudeerd als hydroloog adviseert hij de overheid op het gebied van water. Al sinds zijn studie in Wageningen is Peter Paul fervent beoefenaar van de roeisport. Eerst als wedstrijdroeier bij Argo en later ook als bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Roeibond. Vanuit die positie was hij betrokken bij het organiseren van roeiprojecten en wedstrijden in binnen- en buitenland. 

Belia van den Berg is van jongs af aan vertrouwd met zo’n beetje alle vormen van watersport: zwemmen, zeilen kanoën en uiteraard roeien. Op haar twaalfde zat zij al in een echte roeiboot. Vanaf dat moment is Belia actief geweest in verschillende roeiverenigingen door het hele land: niet alleen in de boot maar ook in de organisatie en het bestuur ervan. In het dagelijkse bestaan is Belia organisatieadviseur en gespecialiseerd in het soepel laten samenwerken van mensen. En laat dat nu net een belangrijke eigenschap zijn voor het oprichten van een nieuwe vereniging…

Kortom: Belia en Peter Paul, twee roeiers in hart en nieren die samen een schat aan kennis van de roeisport meebrengen. Gecombineerd met hun enthousiasme, professionele ervaring en netwerk vormen zijn de ideale kwartiermakers om verder vorm te geven aan RV HARDER.