Coastal vier Amalia in Harderwijk

  • door

Afgelopen zaterdag was het zover. In de laatste editie van HardSLAG werd al bericht over het initiatief van de kwartiermakers om deze vorstelijke vier, die door de KNZ&RV Muiden werd aangeboden, aan te schaffen.  Eerder had René Stom, onze onvolprezen materiaalman, de Amalia in Muiden aan een grondige inspectie onderworpen en goed bevonden. Even was het noch onzeker of onder de barre weersomstandigheden, met naar verwachting zware windstoten, een transport per boottrailer wel verantwoord was, maar de bestuursleden van de ‘Koninklijke’ hielden behoedzaam voet bij stuk. Klokslag 10 uur vond de overdracht van Amalia plaats en werd zij door een schare van RV Harder aspirant leden op een veilige plaats gelegd bij de Stichting Rietmeen. Vervolgens werd de coastal vier van boeg tot spiegel besnuffeld terwijl René uitleg gaf aan diverse zwakke plekken die hij de komende weken onderhanden gaat nemen.  Hij heeft daarvoor een tweetal maten bereid gevonden om te assisteren.  Voor het polyesterwerk zal de op dit vakgebied ervaren deskundige Jos van Luxemburg assistentie verlenen. Hij is geen roeier maar draagt RV Harder een warm hart toe (mede dankzij René natuurlijk). Berry van Geul, een aspirant lid van RV Harder en roeimaatje van René bij RV Amenophis (Zeewolde) helpt ook mee aan de renovatie van Amalia. René vertelt in het kort wat de plannen zijn. “Amalia zal in alle facetten worden nagelopen. Loopwerk, bankjes, voetenborden, stuurstoel, roertje, dek met haarscheurtjes, riemen, manchetten, dollen etc. Eerst demonteren we alle onderdelen, maken we een inventarisatie van de ‘gebreken’, stellen we een lijst op van onderdelen die besteld moeten worden en maken we een rooster tbv ‘Corona-bestendige’ herstel werkzaamheden. Een flinke klus waar best nog wel extra handjes bij kunnen worden gebruikt”, stelt René. Naar verwachting zal het vaar-gereed maken van Amalia ruim één maand in beslag nemen.  Een woord van waardering reeds richting René en kompanen en uiteraard ook richting kwartiermakers Belia, Jasper en Peter-Paul, die een flinke duit in de zak van RV Harder hebben gedaan om deze aankoop te realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *