UPDATE vanuit de kwartiermakers

  • door

Een geschikte plek voor onze vereniging heeft onverminderd topprioriteit. Medio maart hadden we een bijeenkomst met de wethouders. Daar is afgesproken een locatie in een zone aan de zuidkant van het Dolfinariumeiland verder te gaan verkennen. We krijgen daarbij ondersteuning van een omgevingscoach van de gemeente. 

Op woensdag 14 april ontmoeten we de wethouder opnieuw. De omgevingscoach zal daar ook bij zijn. We gaan dan gezamenlijk de kaders van de verkenning vaststellen. Bijvoorbeeld wat de zoekopdracht is en wat het mandaat. We zijn hoopvol gestemd! 

In de aanloop naar de formele oprichting van de vereniging staan de statuten, het Huishoudelijk Reglement en een paar andere reglementen sinds een paar weken hier. Er zijn twee vragenuurtjes geweest, maar niet zoveel vragen of opmerkingen. Blijkbaar voldoet de huidige set reglementen op dit moment. We zullen ze pas concreter kunnen maken wanneer we een locatie en boten hebben.

We hadden gehoopt dat de coronamaatregelen van de overheid medio april iets versoepeld zouden worden. Dat lijkt helaas niet zo te zijn. Steeds stellen we ons de vraag ‘wachten we nog langer?’ We hebben nu besloten tot de volgende route:

We wachten nog even af tot het eind van deze maand of het mogelijk wordt om met meer mensen bijeen te komen. Is dat het geval, dan organiseren we een bescheiden feestje voor alle mensen die hebben aangegeven ‘ik wil straks lid worden’. Maar als dat onverhoopt nog niet kan, overwegen we om de vereniging met alleen het tijdelijke bestuur alvast bij de notaris formeel op te richten, het feestje volgt dan later wel. Dat doen we omdat we ‘de vereniging’ nodig hebben om zaken formeel te regelen en de nodige vervolgstappen te kunnen zetten.

In de tussentijd doen we zo veel mogelijk wat al wél kan. Zoals…

… LEKKER ROEIEN, daar is het immers allemaal om begonnen en wat kijken we daar allemaal naar uit! Onder onze aankomend-leden zijn behoorlijk wat ervaren roeiers, een ander deel heeft lang geleden of niet eerder geroeid. Aan iedereen hebben we nu (of binnenkort) iets te bieden. Dit ondanks corona en de stevige handicap dat we nog geen eigen locatie hebben. Maar net als het voorjaar laat activiteit zich niet tegenhouden, we willen aan de slag!

Aan de Amalia wordt hard gewerkt. Maar zelfs al zou ze nu vaarklaar zijn, dan mogen we daar vanwege corona nog niet in roeien omdat je dan dichter dan 1,5 meter op elkaar zit. Met de skiff die René voor de vereniging heeft gekocht kunnen we wel het water op. Meld je aan bij Belia als je belangstelling hebt, dan hoor je hoe het werkt. We kijken tevoren bijvoorbeeld wel even naar je roei-cv of je praktische roeivaardigheid.

Voor de mensen die nog niet kunnen roeien gaan we op bescheiden schaal beginnen met instructie. We hebben immers maar één skiff… Het zou geweldig helpen als we een tweede skiff zouden kunnen gebruiken of over een eenvoudige volgboot beschikken. Daarmee kunnen cursist en instructeur samen verder uit de wal. Heeft iemand een suggestie voor skiff of volgboot? We hebben al twee enthousiaste cursisten met wie we de komende weken gaan kijken hoe we een en ander praktisch vorm kunnen geven. Op die manier leren we allemaal!

Is dit straks jouw blad in het diepblauwe water?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *