Celsius gaat coachen

  • door

Wie goed wil leren roeien heeft een goede coach nodig. Zo’n coach moet dan wel kunnen zien wat de roeiers doen. Roeiverenigingen aan een kanaal met een fietspad er langs hebben het in dat opzicht gemakkelijk, maar het Wolderwijd zit zo niet in elkaar. We zaten daarom al een tijdje te springen om een klein motorbootje, zodat we onze roeiers goed kunnen volgen. En helemaal nu we ons mogen verheugen in een gestage aanwas van nieuwe leden die graag meteen willen leren roeien!

De nieuwste aanwinst van de vereniging is dan ook meer dan welkom. Nu kunnen we veel gerichter instructie geven. Het bootje heet ‘Celsius’, in lijn met het thema ‘weer, wind, water’ waar we al onze bootnamen aan ontlenen.

Celsius is een rubberboot met een houten binnenbodem, met daaraan een geleende buitenboordmotor van 6 pk. Samen vaart dat ongeveer 12 km/u, de boot kan dus zonder vaarbewijs gevaren worden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *