Ga naar de inhoud

Veel belangstelling coastal roeien op Aaltjesdag

  • door

De alertste vogel van roeivereniging Harder was op Aaltjesdag al vroeg in de weer om een stuk van het strandeiland af te zetten voor de vloot, die daar later zou komen te liggen. Onze bannier wapperde er vrolijk in het gelukkig wat verkoeling brengende windje, maar de Amalia (4 met stuur), Straffe bries (2) en de oranje skiff (1) trokken natuurlijk het meeste bekijks.

In groten getale kwamen onze leden naar het strand om andere Harderwijkers kennis te laten maken met coastal roeien. En ook natuurlijk om even te buurten en gezellig samen te zijn.  Om het half uur werd opnieuw uitgevaren, om ieder tochtje twee belangstellenden gelegenheid te geven te ervaren hoe leuk het roeien is. Het weer werkte daarbij gelukkig heel goed mee.

Zo hebben we een flink aantal mensen enthousiast gemaakt voor het coastal roeien. We hopen natuurlijk dat ze zich nu direct aanmelden als lid van onze nog jonge vereniging en deel gaan nemen aan de (dan gratis) basiscursus die over enige tijd weer start. Daarmee leer je in circa drie maanden technisch goed en veilig roeien.

Intussen maakten drie superhelden in alle hitte het terrein weer schoon en toegankelijk, zodat de vloot weer prettig thuis op De Dolf kon komen. Fijn, deze spontane actie!

We hebben een mooi visitekaartje afgegeven en laten zien wat voor een leuke club wij samen aan het bouwen zijn. Ondanks dat we toch nog even op de nieuwe strakke boot, de  Victoria (4 met stuur), moeten wachten, hebben we er een super gezellige dag van gemaakt, die werd afgesloten met een borrel.

We kijken natuurlijk uit naar de komst van de Victoria en naar nieuwe leden. Wil je ook eens komen proefroeien, stuur dan even een berichtje naar secretaris@rvharder.nl. We plannen je dan, in overleg, in op één van de volgende proefroeidagen.

Meer foto’s in de fotogalerij.