Ga naar de inhoud

Ank was op bezoek

  • door

Zaterdagmiddag 12 september hebben Belia, Irmgard en Ingrid met de Victoria een mooie tocht geroeid met twee gasten van ARV De Ank uit Doetinchem, Rien en Lianne Pilon. 

Rien is een ervaren roeier, die vroeger wedstrijden heeft gevaren en jeugd heeft gecoacht. Hij kwam op het idee ons te benaderen doordat hij had gezien dat leden van de Utrechtse roeivereniging Viking bij ons op bezoek waren geweest. 

En Lianne, die het roeien sinds twee jaar heeft opgepakt, wilde graag eens ervaren hoe het voelt om op de golven op het open water te roeien. Die wens is door de wind goed ingewilligd.

Het was een daverend succes. Wat een bofferds waren we! Rond 13 uur werd ’t droog, wij roeiden ruim 10 km met stevige 4 Bft, stralende zon en behoorlijk opgebouwde golven. 

Voor Irmgard en Ingrid was het ook de eerste keer om in de Victoria te roeien. Het kostte wat moeite om de Victoria te water te laten, maar dat bleek zeer de moeite waard, wat roeit de Victoria heerlijk!

Het coastal roeien vonden Rien en Lianne in vergelijking met het roeien bij De Ank wat uitdagender dan op binnenwater, maar met Belia als stuur en Rien op slag roeiden we heerlijk soepel in ontspannen tempo een mooie route langs het Knarland.

Na afloop nog even een wijntje bij Walhalla en wat napraten. De uitnodiging om ook eens bij ARV De Ank een tocht te roeien nemen we graag aan!

Belia, Irmgard en Ingrid