Ga naar de inhoud

Donder!

  • door

De maandelijkse vrijdagmiddagborrel voor leden van de roeivereniging was onlangs extra bijzonder. Niet alleen omdat deze een keer op zaterdag was, maar vooral omdat de bijeenkomst werd opgeluisterd door een wel heel bijzondere verschijning van de Noorse god Thor.

Deze bijzonder krachtige god was uitgenodigd door Irmgard, die was gevraagd om de nieuwe aanwinst van de vereniging te dopen. Misschien was dat geen toeval dat juist zij deze uitnodiging kreeg, vanwege haar naam waarin “bewaker of hoeder” verscholen zit in de betekenis. Ze had het idee dat de vereniging wel wat extra bescherming kon gebruiken, gezien de pech die er is geweest met het stukslaan van het vlot en de averij met de Amalia, waarin alle nieuwe, niet ervaren leden leren roeien. Gelukkig zijn er binnen de vereniging voldoende handige handjes die zelf voor reparatie konden zorgen, zodat er geld over was voor de nieuwe aanwinst.

Zo kwam het tot de aankoop van het zusje van de al in bezit zijnde “Bliksem”, die beide symbool staan voor kracht en doorzettingsvermogen. Kracht die we ook als vereniging en individueel lid hebben. Die kracht en doorzettingsvermogen kan de komende tijd ook goed gebruikt worden voor de verdere groei van de vereniging. Onder meer voor de bouw van het clubgebouw, waarvoor ook nog de nodige fondsen geworven moeten worden.

Bliksem en het nieuwe zusje zijn geen lieverdjes. Het zijn beide instrumenten van deze Noorse god, die als hij met zijn hamer gooit deze elementen laat knallen, met de bedoeling om orde in de chaos te scheppen. Net zoals de coastal roeiers er ook goed op moeten letten dat ze in niet al te chaotisch en ruw weer op pad gaan en dienen te voorkomen dat ze met deze invloed van de hamer van Thor geconfronteerd worden.

Thor riep op goed te zorgen voor beide aanwinsten, zodat ieder veilig, maar ook met een toffe snelheid van de elementen over het water kan flitsen. En zo werd de nieuwe aanwinst gedoopt met de naam “Donder”, als symbool voor deze energieke, flitsende vereniging en het plezier dat samen op het water (en er buiten) beleefd kan worden.