Ga naar de inhoud

Roei-vrouwen BeauFour op trainingskamp in Duitsland

  • door

De naam zegt het al: Een mooie – nou ja, in ieder geval leuke – groep vrouwen die roeien in de 4+ stuur. Samen vormen we in ieder geval een veelzijdig team dat het leuk vindt om lekker pittig door te roeien. Ook al roeien de meesten uit BeauFour nog maar één tot anderhalf jaar, met de twee meer ervaren rotten in de roeiwereld durfden we de uitdaging wel aan te gaan om dit jaar de eerste coastal wedstrijden te gaan roeien. 

Over één nacht ijs gaat het team natuurlijk niet. Er wordt 3 x per week getraind, liefst natuurlijk in de Victoria, het vlaggenschip van de vereniging. Als het echt niet anders kan, dan op de eigen ergometer of in de sportschool. En onder leiding van coach Rob zijn er vorig jaar al flink wat meters weggetrapt op het Wolderwijd, die voorzien werden van de nodige feedback.

Eind maart gingen wij dames op trainingskamp in Duitsland, op een prachtige plek aan de Saar, om ons te wagen aan roeien in zogenaamde gladde wedstrijdboten. In de o zo wiebelige skiffjes, dubbels en de 4+ zijn alle foutjes onmiddellijk voelbaar en dat leidde tot heel wat hilarische en spannende momenten. Zo is flink geschaafd aan de roeitechniek en super gelijk bewegen door de boot en gingen we uiteindelijk als de brandweer. Coach Rob werd er in ieder geval super enthousiast van. Dat moet straks zijn vruchten afwerpen!

Ook al liet de accommodatie wat betreft comfort wat te wensen over, de mooie locatie direct aan het water maakte veel goed. De stemming zat er bovendien goed in, mede door de zorgvuldige selectie van wat gezellige Duitse muziek (zelfs bij het ontbijt), de meegebrachte versnaperingen en de nachtelijke polonaise. 

De verkenning om eens te zien hoe die wedstrijden op wat meer open water gaan, was afgelopen weekeind tijdens de wedstrijd in Muiden, dat met windkracht 5 en golven van 70 cm toch nog even een maatje te groot bevonden werd. Maar niet getreurd, er volgen nog genoeg kansen en jullie kunnen ons binnenkort komen aanmoedigen in Medemblik, Loosdrecht, Scheveningen en/of in Amsterdam aan het IJmeer.